rezervari@sportpanalim.ro

Alegerea tipului de racordaj de tenis

Alegerea tipului de racordaj de tenis

 

Cand schimbam racordajul rachetei?

In momentul in care se rupe clar trebuie inlocuit cu unul nou si de asemenea in functie de cat de des jucati. Recomandarea este sa fie schimbat o data sau de doua ori pe an.

Racordajele de tenis pot fi impartite in doua mari categorii: fir natural si fir sintetic.

 

Fir natural

Corzile din fir natural sunt fabricate din intestine de vaca, printr-un proces complex. Caracteristicile principale sunt elasticitate extraordinara, tensiune stabila si “vigurozitate”. In schimb, sunt foarte scumpe si sensibile la vreme, desi multe imbunatatire au fost introduse in practica in ultimii ani. Cu toate ca multi dintre jucatorii profesionisti joaca cu acest tip de racordaj, nu este destinat pentru amatori, fiind mai recomandabile racordajele cu un raport pret / performanta mai bun.

Fir sintetic

Racordajele sintetice sunt in mare parte produse high-tech, constant imbunatatite astfel incat sa se apropie cat mai mult de perfomantele racordajelor din fir natural, avand drept avantaj suplimentar durabilitatea superioara.

Cand va racordati racheta un factor important este tensiunea. Nu trebuie folosita tensiune mai mare decat cea inscrisa pe racheta pentru ca se poate deforma rama.

Tensiunea racordajului are urmatoarele efecte:

  • tensiune racordaj moale duce la putere crescuta, control scazut, durabilitate si confort crescut
  • tensine racordaj tensionat duce la control crescut, putere, durabilitate si confort scazut

De asemenea diametrul racordajului poate fi subtire si atunci ofera elasticitate si un confort crescut si durabilitate mai scazuta, iar cele groase invers.