rezervari@sportpanalim.ro

Contact

Home  »  Contact

 

 

 

When you do something best in life, you don't really want to give that up. And for me it's tennis.

Roger Federer

 

Tenisul este unul dintre cele mai indragite sporturi din toate timpurile, care se impune atat prin eleganta, cat si prin spectaculozitate. Acesta poate fi practicat indiferent de varsta. Putem vorbi despre tenis atat ca sport de performanta, cat si ca o activitate recreationala desfasurata impreuna cu prietenii sau membrii familiei.

Sportul alb este un sport complex, care presupune reflexe, viteza, forta, perspicacitate, indemanare, curaj, gratie si ritm iar cei care aleg sa il practice in mod constant se pot bucura de nenumaratele beneficii ale acestui sport.

Mentine un corp sanatos si plin de energie: Tenisul ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si in forma in special prin intarirea musculaturii. Implicand un efort sustinut, tenisul tonifica musculatura intregului corp. De asemenea, acest sport ajuta la indreptarea coloanei vertebrale si la mentinerea spatelui drept, sanatos si fara dureri. 

Creste capacitatile de coordonare si orientare: in tenis, este foarte important sa inveti cum sa lovesti mingea, cand sa transferi greutatea corpului de pe un picior pe celalalt sau cum sa te pozitionezi in teren. Toate aceste lucruri ne vor ajuta sa ne imbunatatim capacitatile de coordonare si de orientare.In plus deplasarea constanta in teren ne ajuta sa fim mai agili si mai elastici.

Tenisul ne ajuta sa ne dezvoltam simtul de anticipare si gandirea strategica, in incercarea noastra de a citi miscarile adversarului si de a gasi solutii pentru contracararea acestora.

Tenis


Ne invata cum sa ne controlam emotiile, facandu-ne un bun cunoscator al propriului organism si al propriilor reactii.

Practicand tenisul intr-un mod constant, ne vom dezvolta capacitatile de autodisciplina, gandirea logica si tactica datorita numeroaselor reguli pe care trebuie sa le respectam.

Tenisul este, prin definitie, un sport dominat de fair-play. El promoveaza valori precum buna conduita, respectul sau empatia. De asemenea, sportul alb ne ajuta sa fim mai toleranti si mai inventivi atunci cand trebuie sa infruntam anumite tipuri caracteriale. De aici poti deprinde valori precum colaborarea, prietenia, competitivitatea si altele.

Tenisul ne da sansa sa intalnim alti oameni cu care sa impartasim bucuria jocului si dintre care sa ne alegem prieteni, dezvoltand abilitatile de comunicare si de socializare.

Tenisul este bun si ca remediu impotriva stresului. De-a lungul unui meci, de antrenament sau in cadrul unei competitii, exista multe momente in care vom fi nevoiti sa ne controlam emotiile si, mai ales, sa ne controlam acele trairi negative.

Printre alte beneficii emotionale, se numara cresterea increderii de sine, o mai mare capacitate de concentrare, un grad de interactivitate si de socializare ridicat sau cresterea spiritului de echipa si a respectului pentru ceilalti.